Ansager Denemarken

Ansager, gelegen op het prachtige schiereiland Jutland, is een mooie plek om te ontdekken. Met een afstand van slechts 35 km naar Billund en vlakbij andere nabijgelegen steden zoals Varde, Grindsted en Esbjerg, is Ansager ideaal gelegen voor dagjes uit naar deze steden of bijvoorbeeld Legoland

Gelegen in een bosrijke omgeving met verschillende wandelroutes en uitstekende fietsmogelijkheden, is het een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Bovendien is er een speciale mountainbikebaan in het bos, perfect voor de echte avonturiers.

Ansager zelf is een klein dorpje met ongeveer 2000 inwoners. Het dorp heeft verschillende winkels, waaronder een bakkerij, twee supermarkten, een slager, een kledingwinkel en een pizzeria. Het middelpunt van het dorp wordt gesierd door een prachtige witte kerk uit de 13 eeuw. Dit is zeker een bezoek waard.

Onze boerderij is op loopafstand van het dorp, het is dus gemakkelijk om de omgeving van Ansager te verkennen.

Eén van de kenmerken van Ansager is de betoverende beek die er doorheen stroomt, de Ansager Å. In het dorp kunnen kano’s gehuurd worden.  Het is absoluut de moeite waard om dit eens te proberen!

Voor diegenen die van vissen houden, is de beek in Ansager ideaal. De beek is de thuisbasis van forellen en biedt zelfs de mogelijkheid om zalm te vangen. Een visvergunning kan worden gekocht bij het postkantoor in het dorp.

Vlakbij Ansger ligt Kvie Sø, dit is een mooi meer waar je kunt wandelen en zwemmen.