Legoland Billund

Een bezoek aan Legoland Billund in Denemarken kan natuurlijk niet ontbreken!
Op ongeveer 35km afstand van onze boerderij ligt Legoland Billund.
7 juni 1968 is Legoland officieel geopend, het is daarmee het oudste en éérste LEGO pretpark.

Legoland bestaat uit meerdere gebieden, hieronder een korte samenvatting van wat er te doen is in de verschillende gebieden.

DUPLO Land

Voor de jongste bezoekers is er DUPLO Land, een kleurrijk speelparadijs vol met leuke activiteiten voor de jongste kinderen. Zo is er bijvoorbeeld een Duplo mini trein die rondjes rijd.

The LEGO MOVIE World

Dit is een van de nieuwste gedeeltes van het park. Waan je in de wereld van de hoofdpersonen van de LEGO movie, Lucy, Emmet en de bouwers. Het themagebied is 5.000 m² en er zijn unieke attracties, zoals Emmets Flying Adventure – Masters of Flight.

KNIGTHS’ KINGDOM

Ontdek de wereld van de ridders. prinsessen en de Vikingen. Attracties hier zijn “The Dragon” en de de “Vikings River Splash”. Ook zijn er shows, bekijk de data en tijden op de website.

LEGO NINJAGO World

Ben je er klaar voor om je Ninja skills te testen? Sluip bijvoorbeeld door “Lloyd’s laser Maze” met 30 laser stralen.

Pirate Land

Welkom in de wereld van de piraten! Er zijn genoeg water activiteiten, maar ook genoeg attracties waar je droog blijft.

Adventure Land

Ga op avontuur in Adventure land, er zijn allerlei “gevaarlijke” uitdagingen voor jong en oud.

Polar Land

Kom meer te weten over penguins in de “Penguin Bay” of maak je eigen boot die over de rivier kan varen. Voor de echte avonturiers is er de “Polar X-plorer” een achtbaan met een 5 meter vrije val.

Miniland

Ontdek de wereld in het klein. In dit unieke stukje Legoland kun je de hele wereld in het miniatuur beleven. Ook zijn er een groot aantal atracties in dit gedeelte van Legoland, zoals de klassieke Lego Train of de Monorail.

LEGOREDO TOWN

Ga terug in de tijd naar het Wilde Westen. Ontmoet de cowboys en de goudzoekers, of ga zelf goud zoeken in de LEGOGOLDMINE!

Imagination zone

Laat je fantasie op de vrije loop. Bezoek bijvoorbeeld de grootste 4d bioscoop van Scandinavië of ga mee met de LEGO duikers op expeditie naar Atlantis.

Meer informatie over Legoland

Bezoek de website voor Legoland tickets, meer informatie, openingstijden en prijzen.

LEGO House Billund

Sinds 2017 is LEGO House Billund geopend. Het ligt ongeveer 1 km van Legoland vandaan en is een prachtig gebouw, van binnen en van buiten. Er is van alles te doen voor zowel jong en oud. Zo kun je bijvoorbeeld zelf met LEGO bouwen en de geschiedenis van LEGO ontdekken.

Voor LEGO House tickets en het maken van een reservering, bezoek je de website hieronder. Bij het maken van een reservering van te voren, ontvang je vaak korting.

"© LEGO House".